Ana içeriğe atla

İspir Yöresel Ürünler

HAKKINDA

           Erzurum’un Rize’ye sınır olan İspir ilçesinin yöresel ürünlerini değerli müşterilerimize www.ispiryoreselurunler.com aracılığı ile ulaştırıyoruz. Web sitemiz içerisinde İspir fasulyesi, ( şeker fasulyesi – lobiya ) Kara kovan balı, çerçeve bal, süzme bal,tereyağı,kurun peyniri , civil peynir , dut pekmezi, pestil ,köme (cevizli sucuk), dut kurusu,kızılcık kurusu gibi İspir yöresel ürünlerini bulabilirsiniz.


           Web sitemizin kurucusu ve başındaki isim Gıda Teknikeri Mahmut Nayir 1985 İspir doğumlu olup yıllardır İspir yöresinde yöresel ürünlerle ticaretini sürdürmektedir. Site içerisinde satılan tüm ürünleri kendi kontrolünde direkt üreticiden ve işini en iyi şekilde yapan köylümüzden temin etmektedir. Mevsime ve tüketime bağlı olarak bazı yöresel ürünlerimiz tükenmiş olabiliyor. Bu gibi durumlarda siparişinizde kararlıysanız ürün temin edildiği zaman sizinle iletişime geçilecektir. Sitemizde kesinlikle bir başka yörenin ürününü satmıyor ve aracısı olmuyoruz.

          Sitemizden yapılan alışverişlerde kargo ücreti alıcı tarafından ödenmektedir.

         Tüm Web sitemizi gezerek ürünlerimizi inceleyebilirsin. Sizde İspir yöresel ürünlerden sipariş etmek için bizimle iletişime geçiniz.


http://www.ispiryoreselurunler.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İspir Fasulyesi

 Mayıs ayının ortalarında ekilmeye başlanan İspir fasulyesi  haziran ayının başlarında topraktan çıkmaya başlar ve çapalama işlemi yapılır. Haziran ortalarında ilk suyu verilen fasulye büyüdükçe sarılması için sırıklar çakılır.En az haftada bir defa sulama işlemi yapılır ve eylül ayına kadar bu işlem devam eder. Eylül ayında büyüyen fasulyelerin kabukları kızarmaya ardından da kurumaya başlarlar.Kabuklar tamamen kuruduğu zaman toplamaya hazır hale gelmiş demektir. Öncelikle bütün sırıklar tarladan teker teker çekilir ve üzerinde ki fasulyeler sıyrılır.Daha sonra fasulye otundan ayrılır. Daha sonra kabuğundan ayırma işlemine geçilerek kabuğun içindeki beyaz ispir fasulyeleri çıkartılır.Her bir kabuğun içerisinde ortalama 3-4 fasulye bulunur. Teker teker kabuğundan ayrılan fasulyeler daha sonra rüzgara karşı 1.5 metre yükseklikten dökülerek tozunun ayrılması  sağlanır. Bu işleme köylerde ”yele verme” denir. Web sitemizde ispir yöresel ürünleri olarak ispir fasulyesi,süzme bal,çerçe